+36 70 329 3525 szigetelesbevon.hu

Gyakran Ismételt kérdések

Elsősorban el kell mondanunk, hogy mindegyik egy remek megoldás lehet a vízszigetelés képzésére. Azonban nem mindegyik jó mindenhova. Van amelyik 1 év után, de volt olyan is ami 17 év elteltével mondta fel a szolgálatot. A jellemzően beton szerkezetek a föld mélyében merev testet képeznek. A talaj szerkezet mozgása, a mikró rezgések, amelyeket testünkkel nem észlelünk az ilyen merev szerkezeteken repedéseket hozhatnak létre. Ezek szabad szemmel nem, vagy csak nehezen felfedezhetőek. Hiába volt jó a vízzáró vakolás vagy a kenhető vízzáró festék, ezek mind a szerkezettel együtt mozognak, rugalmasságuk elhanyagolható, talán nem is mérhető. Akár egy közeli, nagy forgalmú út / utca is létrehozhat ilyen réseket, és akkor a víz nagyon hamar elfolyik. A fóliás ciszterna szigetelés viszont, mint egy tasak van elkészítve, amelyet "beakasztottunk" egy gödörbe. A fóliának van saját nyúlása is, így nem tud kárt tenni benne az esővíz gyűjtő betontest kisebb vagy nagyobb elmozdulása sem.
Az elvégzett munkáinkra jellemzően 10 év garanciát vállalunk, és az anyagokra is 10 év garanciát vállalnak azok gyártóik. Természetesen a körülmények adta lehetőségek az általánosságot felülírhatják. Például az ELBTAL Elite medencefóliával végzett szigetelésre 15 év vízzáróssági garanciát tudunk nyújtani. A garancia érvényesítéséhez a munkáról kiállított számlánkat szükséges bemutatni.
Helyszíni kivitelezések alkalmával minden esetben a felhasznált anyagmennyiség alapján történik a megrendelővel az elszámolás. Ez azért fontos mert, ha egyösszegű ajánlatot teszünk, de esetleg több anyag kerül felhasználásra, vagy más megoldásokat kíván a kivitelezés, az esetleges módosítások miatt, akkor ennek plusz költségét nem tudjuk magunkra vállalni. Azonban jellemzőbb, hogy az anyagfelhasználás szerinti elszámolásban kedvezőbben alakul a költségvetés mint egy egyösszeges vállalkozási díjjal. Az egyösszeges díjakba általában biztonsági tartaléknak 5-25% pluszt is rászámolhat egy-egy cég, amely így plusz kiadásként jelentkezik Önnél. Jó példa, hogy egy kerti tószigeteléskor a megrendelés során a hagyományos mérési módszerrel lehet a munkát megkérni. Ebben az esetben egy tófólia lepel méretét kell a vállalkozónak kalkulálnia és egy összegben ajánlatot tennie. Mi az elvégzett munka során lemérjük az elfogyott anyagot és így végezzük az elszámolást. Így jellemzően 10-30% anyaggal kevesebb kerül beépítésre, és az egységáraknak köszönhetően, kedvezőbben zárul az Ön számára az elszámolás.
Eltökéltek vagyunk abban, hogy minden esetben a legjobb munkát végezzük el. Kivitelezéseink során szükség van a hely és a feladat pontos megismerésére ahhoz, hogy legmegfelelőbb anyagot és kivitelezési módot kínálhassuk Önnek a felesleges kiadásokat elkerülve. Jellemzően az összetettebb munkákhoz, mint a tetőszigetelés, a medence szigetelés, nem lehet előre meghatározni az árakat. Előzetes felmérések és egyeztetések szükségesek a költségek kiszámításához. Igyekszünk minden alkalommal olyan ár / érték arányt létrehozni, amellyel Ön is maradéktalanul elégedett lehet.
Cégünk minden esetben a hatályos szabályoknak megfelelően, a törvényeket és így az ÁFA törvényt is betartva minden munkáról és értékesítésről számlát állít ki. Ezzel Ön is biztonságban érezheti magát, hiszen egy korrekt vásárlás zajlott le, és bármilyen probléma esetén érvényesítheti vásárlói / megrendelői jogait.